Фонд держмайна хоче внести до списку приватизації "Турбоатом" та ЗТМК

Вівторок, 2 лютого 2016, 16:13

Фонд держмайна пропонує Кабміну включити в 2016 році 20 об'єктів держвласності до списку приватизації, зокрема "Турбоатом" та "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Про це йдеться у повідомленні ФДМУ.

Як зазначається, на доручення прем’єр-міністра Арсенія Яценюка Фонд держмайна розробив проект постанови "Про внесення змін у додатки 1 і 2 до постанови Кабміну від 12 травня 2015 року №271".

Згідно із проектом постанови, Фонд пропонує внести до переліку 20 об’єктів, які перебувають в управлінні Фонду і стосовно яких на сьогодні усунено або усуваються причини, що перешкоджали виставленню їх на продаж.

Реклама:

Зокрема, до списку внесено ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та ПАТ "Турбоатом".

Крім того, водночас даним документом Фонд пропонує виключити із приватизаційного списку 75 об’єктів:

- 10 з яких знаходяться в управлінні Фонду, але перебувають в зоні проведення АТО;

- 17 об’єктів, підпорядкованих МінАПК;

- 17об’єктів, підпорядкованих Мінекономрозвитку;

- 22 інші об’єкти, приватизація яких також неможлива через незадовільний стан;

- 9 об’єктів на сьогодні вже приватизовані.

Також фонд пропонує додати 29 об'єктів до списку об'єктів, що підлягають продажу після виключення їх з категорії підприємств, що не підлягають приватизації.

Зокрема, ФДМУ пропонує приватизувати найбільшого виробника лікеро-горілчаної та спиртової продукції в Україні "Укрспирт", "Науково-виробниче підприємство "Більшовик", "Авіакомпанію "Одеські авіалінії".

Нагадаємо, "Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій.

Державі наразі належить 75,22% акцій компанії, а великим міноритарним власником (15,34%) є кіпрська Linfot Limited, пов'язана з підприємцем Костянтином Григоришиним.

Як відомо, ЗТМК - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану. Держава володіє контрольним пакетом ТОВ "ЗТМК", структури Group DF Фірташа   49% акцій.

"Об'єднана гірничо-хімічна компанія" створена Мінпромполітики в 2009 році. У неї входять Вільногірський ГМК та Іршанський ГЗК.

Нагадаємо, що директором "ЗТМК" з 2010 року є Володимир Сивак, який протягом декількох років до призначення обіймав посаду комерційного директора ВАТ "Кримський содовий завод", підконтрольного структурам Дмитра Фірташа.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: