Україна отримала грант від Великобританії на підтримку гірників

Вівторок, 2 лютого 2016, 10:25

Україна отримала від уряду Великобританія грант на роботу проектного офісу в рамках реалізації концепції створення системи соцпідтримки шахтарів та населення територій, на яких розміщуються вугледобувні підприємства, що перебувають на стадії ліквідації.

Про це йдеться в опублікованому на сайті Кабміну звіті про хід та результати виконання програми діяльності уряду в 2015 році.

"З метою оптимізації державних видатків на вугільну галузь підготовлено зміни до порядку ліквідації вугледобувних підприємств, які дадуть змогу прискорити здійснення заходів з підготовки вугледобувних підприємств до ліквідації на 12 місяців та зекономити не менше ніж 200 млн гривень на рік державних коштів", - йдеться у звіті.

У Кабміні повідомили про залучення гранту уряду Великобританії щодо роботи проектного офісу в рамках реалізації Концепції створення системи соціальної підтримки працівників підприємств вугільної галузі та населення територій, на яких розміщуються вугледобувні та вуглепереробні підприємства, що перебувають на стадії ліквідації.

Реклама:

Відповідно до програмних завдань з реформування вугільної галузі прийнято рішення щодо ліквідації збиткових вугледобувних підприємств.

Передбачено ліквідацію: ВП "Шахта "Родинська" (ДП "Красноармійськвугілля"), ВП "Шахта "Зарічна" (ДП "Львіввугілля"), ВП "Шахта № 9 "Нововолинська" (ДП "Волиньвугілля"), ВП "Північна" (ДП "Дзержинськвугілля"), погоджено профспілками, ОДА та центральними органами виконавчої влади ліквідація ВП "Південна" (ДП "Дзержинськвугілля").

У лютому 2016 року передаються до ліквідації шахти Нововолинська №5 та імені Коротченка.

"Загалом протягом 2015 року передано для підготовки до ліквідації 1 шахта та повністю ліквідовані 4 шахти", - йдеться у звіті.

Як відомо, раніше шахтарі декількох шахт на Львівщині оголосили страйк через невиплату зарплат.

Голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомляв про намір шахтарів 12 січня перекрити пункти пропуску на польському кордоні, щоб привернути увагу до невиплат зарплат. За його словами, заборгованість за листопад становить 78%, за грудень – 100%.

29 січня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що основна сума заборгованості із заробітної плати шахтарям за листопад-грудень 2015 року буде виплачена в лютому.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: