"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська економіка намацала чергове дно - Мінфін РФ

П'ятниця, 19 лютого 2016, 20:52

Російська економіка в другому кварталі 2016 роки вже може перейти до зростання, намацавши своє нове дно.

З такою заявою виступив заступник міністра фінансів Максим Орєшкін, передає "Прайм".

"Багато в чому стабілізація вже відбувалася в другому півріччі минулого року, якби ціни знову не впали на 20 доларів і не запустили міні-повторення, набагато більш м'яке за те, що було раніше", - заявив заступник міністра фінансів.

Він нагадав, що якби не новий виток обвалу нафтових котирувань, то російська економіка повернулася б до зростання ще в кінці минулого року, однак новий обвал привів російську економіку на нове дно.

Реклама:

"Зараз ми з точки зору платіжного балансу адаптувалися до 30 доларів за барель, тобто пішли ще нижче, ще скоротили імпорт, ще це вдарило по споживчому попиту, ще (споживчі) ціни підросли, але вже набагато менше, ніж це було рік тому", - сказав Орєшкін.

"Відповідно, зараз другий квартал - це період стабілізації, можливо, вже виходу на позитивні темпи зростання", - заявив він.

Орєшкін також зазначив, що російська економіка залежить не від нафтових цін, а від їх динаміки.

"Якщо вони стабілізувалися - означає, що економіка виходить на певну траєкторію зростання, хоч і не дуже високу", - пояснив Орєшкін.

Як повідомлялося, обсяг Резервного фонду РФ за 2015 рік знизився в рублях на 26,5%, до 3,64 трильйона рублів, а в доларах - на 43,2%, до 49,95 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: