"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З українського судна у Мексиканській затоці зняли арешт

Четвер, 18 лютого 2016, 14:36

Фінансова прокуратура Мексики зняла арешт з судна Титан-2, яке належить ПАТ "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз".

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз".

"Це перший випадок, коли уповноважений орган іншої країни офіційно визнав право властності ПАТ "ДАТ "Чорноморнафтогаз", перереєстрованого у Києві у 2014 році після окупації АР Крим Росією, на майно Чорноморнафтогазу", - йдеться у повідомленні.

Судно Титан-2 було заарештовано мексиканськими фінансовими органами через банкрутство компанії-орендаря та відкриття відповідного розслідування.

Реклама:

Наразі судно перебуває у пошкодженому стані внаслідок урагану, мексиканська Служба відчуження майна (SAE) вживає заходів для його зняття з мілини та відведення в безпечне місце.

"Рішення щодо подальшого використання Титану-2 має бути прийнято Урядом України. Відповідні пропозиції Нафтогаз надіслав до Міністерства економічного розвитку і торгівлі", - пише прес-служба.

Краново-монтажне судно "Титан-2" є унікальним та розраховане на виконання специфічних виробничих завдань – монтаж-демонтаж плаваючих бурових платформ та їх обслуговування.

Судно "Титан-2" належить Публічному акціонерному товариству "Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: