Порошенко дав старт електронним закупівлям

Середа, 17 лютого 2016, 14:40

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про публічні закупівлі", ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року.

Про це йдеться у повідомленні АП.

Законом передбачається запровадження електронної системи закупівель для всіх державних закупівель для товарів та послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис гривень, і для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 млн грн (для замовників, що здійснюють свою діяльність в окремих сферах господарювання, вартість товарів і послуг – дорівнює або перевищує 1 млн гривень та для робіт – дорівнює або перевищує 5 млн гривень).

"Закон забезпечує поширення системи електронних закупівель протягом 2016 року у 2 етапи: з 1 квітня – для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для решти замовників", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, як зазначається, реалізація закону дасть можливість підвищити рівень конкуренції у сфері державних закупівель та знизити рівень корупції.

"Цей закон є масштабуванням пілотного проекту електронних закупівель системи ProZorro, яка довела свою ефективність, заощадивши в 2015 році понад півмільярда гривень", - зазначив заступник глави АП Дмитро Шимків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: