Французька Engie у суді вимагає переглянути контракт з "Газпромом"

Понеділок, 15 лютого 2016, 20:42

Французька компанія Engie подала в суд з метою перегляду контракту з російським газовим монополістом, компанією "Газпром".

Про це йдеться в звіті "Газпрому" за четвертий квартал 2015 року, передає Forbes.

"23 грудня 2015 року французька компанія Engie S.A. ініціювала арбітражний розгляд проти ТОВ "Газпром експорт" відповідно до регламенту Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогою про перегляд ціни за контрактом на поставку природного газу", - говориться в документі.

"Газпром експорт" повинен був до 21 січня 2016 року призначити арбітра зі свого боку і представити арбітражу свою відповідь на повідомлення про ініціювання арбітражного розгляду.

Реклама:

Зі звіту "Газпрому" випливає, що в даний час також ведуться арбітражні розгляди щодо перегляду контрактної ціни на газ з Dong Energy, PGNIG, Botas Petroleum Pipeline і Shell Energy Europe.

Умови довгострокових контрактів дають європейським покупцям російського газу право приблизно раз в два роки звертатися з проханням про коригування ціни в залежності від ринкових умов.

Контракти "Газпрому" раніше були переглянуті зі словацькою SPP, італійськими Sinergie Italiane і Premium Gas і фінською Gasum. Суперечка "Газпрому" з E.on Global Commodities про перегляд контрактної ціни на газ передана на розгляд міжнародного арбітражу.

Раніше "Газпром" звинуватив НАК "Нафтогаз України" в "несанкціонованому осіданні газу" на території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: