Улюкаєв вірить у зростання цін на нафту до 40 доларів

Неділя, 14 лютого 2016, 16:37

Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв вважає реалістичним сценарій розвитку економіки в 2016 році, що виходить із ціни на нафту в 40 доларів за барель.

Про це він заявив журналістам у неділю, передає ТАСС.

"У нас є стресовий сценарій на 25 доларів за барель. Ми вважаємо, що ми повинні бути готові до короткочасних випробувань такого роду, але ми не припускаємо, що протягом року в середньому буде така ціна триматися", - зазначив він.

За останній місяць ціна на нафту коливалася на рівні 30 доларів за барель, продовжив міністр. "Я вважаю, що це екстремально низька величина", - сказав він.

Реклама:

"У нас є сценарій, з моєї точки зору, набагато більш реалістичний - на 40 доларів за барель. Я вважаю, що зараз ми всі разом орієнтуємося приблизно на цей показник", - сказав Улюкаєв.

Раніше Улюкаєв заявив, що при сценарії прогнозу з ціною 25 доларів за барель і курсом долара вище 80 рублів, бюджетний дефіцит може зрости до 7-7,5% ВВП РФ в 2016 році.

Як відомо, у п'ятницю вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зростала на 7,52% - до 32,41 долара за барель, ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 10,8% - до 29,02 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!