Порошенко поговорив з прем’єром Грузії про новий "шовковий шлях"

Неділя, 14 лютого 2016, 11:12

Президент України Петро Порошенко у рамках участі в роботі Мюнхенської конференції з безпеки провів зустріч з прем’єр-міністром Грузії Георгієм Квірікашвілі.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Співрозмовники обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного та домовилися активізувати економічну співпрацю, зокрема розвиток маршруту нового "шовкового шляху", проведення у поточному році чергового засідання Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

"Порошенко та Квірікашвілі обмінялися думками щодо надання громадянам обох країн безвізового режиму ЄС в цьому році", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як відомо, Мінінфраструктури спільно з "Укрзалізицею" 15 січня 2016 року запустили демонстраційний рейс контейнерного поїзда по Новому Шовковому шляху за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай, який дістався до Китаю на 16-й день шляху - в ніч з 30 на 31 січня 2 016 року.

Даний маршрут є новим напрямком "Шовкового шляху" і альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки в східному напрямку в обхід території Росії.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: