В обхід Росії: другий поїзд з України прибув до Азербайджану

Субота, 13 лютого 2016, 11:47

Поїзд, що поєднує маршрути поїзда "Вікінг" (Драугісте - Іллічівськ) та поїзда, що курсує з Іллічівська до Китаю в обхід Росії через Грузію, Азербайджан і Казахстан, прибув до міста Баку.

Про це повідомила прес-служба Каспійського морського пароплавства, передає УНІАН.

"Другий тестовий поїзд відправлятиметься з Баку 12 лютого. Поїзд, що складається з 32 вагонів, завантажених харчовими продуктами та металевими виробами, 7 лютого відправився поромом з Іллічівська за маршрутом Україна - Чорне море - Грузія - Азербайджан - Каспійське море - Центральна Азія", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі повідомили, що 31 вагон буде відправлений до порту Туркменбаші (Туркменістан) поромом "Карабах", ще один вагон буде відправлений до порту Актау (Казахстан).

Реклама:

Як повідомлялося, раніше уряд заявляв, що організований Україною поїзд, що йде з України до Китаю альтернативним маршрутом в обхід Росії, може бути поєднаний з поїздом "Вікінг" сполученням Іллічівськ - Клайпеда у рамках підписаного з Литвою меморандуму.

Мінінфраструктури спільно з "Укрзалізицею" 15 січня 2016 року запустили демонстраційний рейс контейнерного поїзда по Новому Шовковому шляху за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай, який дістався до Китаю на 16-й день шляху - в ніч з 30 на 31 січня 2 016 року.

Даний маршрут є новим напрямком "Шовкового шляху" і альтернативою, яка дозволить перенаправити вантажопотоки в східному напрямку в обхід території Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: