Дві держкомпанії завершили реструктуризацію кредитів "Сбєрбанку"

П'ятниця, 12 лютого 2016, 20:05

Державне агентство автомобільних доріг України та ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля" успішно завершили реструктуризацію гарантованих державою кредитів ПАТ "Сбербанк Росії".

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

"Відповідно до умов реструктуризації, заборгованість за основою сумою кредитів (приблизно 367 млн доларів) та нараховані проценти на таку суму були погашені у повному обсязі", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, ці кредити припинилися в обмін на надання "Сбєрбанком" ОЗДП на сукупну основну суму 284,152 млн доларів, з доходністю 7,75%, з погашенням у 2019 році, що відповідають 75% заборгованості за основною сумою кредитів, та державних деривативів на сукупну умовну суму 91,857 млн доларів, що відповідають решті 25% заборгованості за основною сумою кредитів.

Реклама:

"Таким чином, 25% боргу було списано", - заявили у міністерстві.

Як повідомлялося, Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: