Мінфін пропонує продати мінімум 20% "Ощадбанку" і "Укрексімбанку"

Четвер, 11 лютого 2016, 16:47

Розроблена урядом стратегія реформування банківського сектора передбачає віднесення "Ощадбанку" і "Укрексімбанку" до системоутворюючих і продаж не менше 20% їх акцій до середини 2018 року.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на засіданні уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Яресько, стратегія передбачає поділ держбанків на системоутворюючі і несистемоутворюючі.

"До першої групи належать "Ощадбанк" і "Укрексімбанк", за якими передбачено продаж не менше 20% акцій в середньостроковій перспективі до середини 2018 року. Для несистемоутворюючих банків, таких як "Укргазбанк", "Родовід", "УБРР" та ін, розроблена стратегія виходу держави з акціонерів як шляхом приватизації, так і ліквідації", - сказала вона.

Реклама:

За словами міністра, для "Ощадбанку" і "Укрексімбанку" виділені цільові клієнтські сегменти: для "Ощадбанку" - роздрібний, для "Укрексімбанку" - фінансування експортно-імпортних операцій.

Як повідомила Яресько, розроблені принципи управління державними банками передбачають призначення наглядової ради з незалежних членів з приватного фінсектора, ринкові механізми оплати праці, створення спеціалізованих комітетів наглядової ради, чітких правил взаємодії між урядом і банками на основі договорів.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю "Економічній правді" заступник міністра фінансів Артем Шевальов заявив, що Мінфін планує продати не менше 25% акцій "Ощадбанку" та "Укрексімбанку" до кінця 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!