"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський олігарх Лебедєв хоче продати лондонську газету

Четвер, 11 лютого 2016, 10:08

Російські підприємці, батько і син Олександр і Євген Лебедєви, збираються продати лондонську газету "i" приблизно за 24 млн фунтів.

Про це пишуть "Ведомомсти".

За інформацією джерел газети Financial Times, інформованих про хід переговорів, майже досягнута домовленість про угоду з регіональною медіа-групою Johnston Press. Йдеться про грошову угоду. Терміни поки не відомі. Продажі "i" становили 275 тисяч примірників в день.

Інформація про угоду дозволяє припустити, що Лебедєви збираються покинути британський ринок ЗМІ, пише FT.

Реклама:

Видання зазначає, що положення на ринку паперових ЗМІ в Великобританії стає дедалі напруженішим, доходи з реклами в таких виданнях падають і деяким друкованим виданням вдалося знайти собі вигідну бізнес-модель при виході в онлайн.

Газета i була запущена Лебедєвим в 2010 році на базі The Independent як щоденний додаток для молодої аудиторії. Повідомлялося, що тираж видання становив 289 тисяч примірників.

Крім i, Independent "і" The Independent on Sunday Лебедєвим належить лондонська Evening Standard і телеканал London Live.

За інформацією джерел FT, підприємці вели переговори про продаж міноритарної частки в Independent, збиток якої з 2010 року перевищив 50 млн фунтів. Однак угода не відбулася через занадто складну схему володіння сайтом газети.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: