"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Гонтаревої кажуть, що співпраця з МВФ - життєво необхідна

Середа, 10 лютого 2016, 19:40

Національний банк вважає життєво необхідним поновлення співпраці з міжнародними донорами і, в першу чергу, з Міжнародним валютним фондом.

Про це йдеться у заяві регулятора.

Як наголошується, Національний банк вживає заходів для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності.

"Зокрема, з цією метою ми проводимо стриману монетарну політику для зниження інфляції до цільового рівня у 12% на кінець 2016 року, а також валютні інтервенції для згладжування надмірних коливань курсу гривні", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Водночас досягненню цих цілей загрожують зовнішні шоки та внутрішня політична нестабільність. З огляду на це ми вважаємо життєво необхідним поновлення співпраці з міжнародними донорами і, в першу чергу, з Міжнародним валютним фондом", - заявили в НБУ.

Згідно з повідомленням, відновлення співпраці з МВФ та іншими донорами є передумовою зростання міжнародних резервів до 19,6 млрд доларів на кінець 2016 року.

"Також це буде слугувати позитивним сигналом для інших міжнародних донорів та для приватних - іноземних та вітчизняних - інвесторів, що матиме сприятливий вплив на платіжний баланс та стимулюватиме прискорення економічного зростання", - повідомляє прес-служба.

Національний банк наголошує, що подальша затримка з поновленням співпраці з МВФ може мати негативні наслідки як для фінансової стабільності нашої держави, так і для рівня добробуту громадян.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ може зупинити підтримку України.

Міністр фінансів Наталія Яресько висловила думку, що заява голови МВФ Крістін Лагард про ймовірне припинення співпраці з Україною - підкреслення того, що необхідно продовжувати реформи в країні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!