Пайєтт: заява МВФ ще один аргумент на користь перезавантаження уряду

Середа, 10 лютого 2016, 17:18

Заява очільника МВФ Крістін Лагард про можливе призупинення програми співпраці з Україною через відсутність результатів боротьби з корупцією є ще одним аргументом на користь перезавантаження орієнтованого на реформи уряду.

Про це написав у Twitter Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Ще один аргумент на користь завершення перезавантаження орієнтованого на реформи українського уряду й нульової терпимості до корупції", - написав посол.

В інтерв'ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" Пайетт заявив, що США сприятимуть українській стороні в переговорах з МВФ, якщо Київ буде проводити необхідні реформи.

Реклама:

"У міру того, як Україна продовжує проводити життєво важливі реформи, США будуть продовжувати працювати в тісному контакті з МВФ, ЄС, G7 і іншими донорами, щоб забезпечити необхідну підтримку зусиллям України для поліпшення інвестиційного клімату, інтеграції України в глобальну економіку, щоб поставити цю країну на шлях самостійного зростання", - сказав він.

Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що МВФ буде складно допомагати Україні, якщо вона не боротиметься з корупцією.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що МВФ в разі зміни уряду в Україні візьме паузу в програмі розширеного фінансування EFF і продовжить її тільки при готовності нового уряду виконувати зобов'язання, взяті попередниками.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!