Ціни на нафту пішли вгору на новинах з Ірану

Середа, 10 лютого 2016, 09:05

Нафтові котирування перейшли до зростання на тлі заяв глави Міністерства нафти Ірану Біджана Зангане про готовність його країни обговорювати із Саудівською Аравією ситуацію, що склалася на міжнародних нафтових ринках.

Про це свідчать дані торгів на сировинній біржі, пише  Прайм.

Березневі ф’ючерси WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) ростуть на 2,38% і торгуються орієнтовно на рівні 28,6 долара за барель нафти.

Проте, побоювання гравців щодо чимраз більших запасів "чорного золота", а також зниження попиту на нього, стримують зростання нафтових цін.

Реклама:

Сьогодні очікується публікація оперативних даних щодо запасів нафти у Сполучених Штатах, експерти вважають, що стане відомо про чергове зростання запасів палива.

За заявою міністра нафти Ірану, підтримка будь-якої форми діалогу і співпраці з країнами-експортерами ОПЕК, зокрема із Саудівською Аравією, позитивно впливають на ціни на нафту.

Як повідомлялося, ціни нафти, що видобувається в США впали у вівторок на Нью-Йоркській товарній біржі майже на 6 відсотків до 27 доларів 94 центів за барель, нафта марки Brent подешевшала майже на 8 відсотків до 30 доларів 32 центів за барель.

Раніше, глава відділу Goldman Sachs за дослідженнями на сировинних ринках Джефф Каррі повідомив, що у нього не викличе здивування зниження світових цін на нафту нижче 20 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: