Колишнього главу МВФ звинувачують у шахрайстві

Понеділок, 1 лютого 2016, 19:34

Колишній директор-розпорядник МВФ і міністр економіки Іспанії Родріго Рато постане перед судом за звинуваченням у шахрайстві з кредитними картами.

Про це пише "Російська служба ВВС".

Вищий суд Іспанії в понеділок заявив, що відкриває справу проти Рато і ще декількох десятків осіб, які використовували кредитні картки банку Bankia для оплати власних витрат.

Всі вони входили до ради директорів або до керівництва банку. Звинувачення добивається для Рато 4,5 років позбавлення волі.

Реклама:

Рато очолював банківську групу до 2012 року. Якраз після того як він пішов, Bankia зіткнулася з серйозними фінансовими проблемами і запросила допомоги уряду. Тоді з'ясувалося, що у банку були проблеми зі звітністю.

У результаті банк був частково націоналізований. Допомогу банківській системі Іспанії довелося надавати з фондів ЄС. Це стало одним з витків кризи в єврозоні, а сама Іспанія опинилася на межі банківської кризи.

Суд почав розслідування розміщення акцій банку на біржі в середині 2011 року, що також проходило за участю Рато. Багато іспанців, які купили папери банку, понесли серйозні втрати.

Рато є одним з лідерів Народної партії Іспанії. Колишній чиновник заперечує всі звинувачення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: