У Міноборони кажуть, що змогли зекономити 200 мільйонів гривень

П'ятниця, 8 січня 2016, 11:00

Нова система державних закупівель, впроваджена в Міністерстві оборони, дозволила заощадити в 2015 році близько 200 мільйонів гривень.

Про це заявив заступник міністра оборони Юрій Гусєв в ефірі "5 каналу" в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Компанія Ernst & Young зараз нам активно допомагає будувати нову систему держзакупівель. Незважаючи на те, що ми - єдине міністерство, яке впровадило позапорогові електронні закупівлі - для цього було окреме рішення Кабміну - ми ще й окремо будуємо нову систему контролю якості, нову систему закупівель, яка була б максимально прозорою для платників податків, і була зрозумілою для військовослужбовців", - заявив Гусєв.

Він запевнив, що з серпня 2015 року, коли в Міноборони розпочала роботу офіс реформ, вже багато чого вдалося досягти.

Реклама:

Так, за словами заступника міністра, впровадження нової системи електронних закупівель дозволило заощадити близько 200 мільйонів гривень від очікуваної вартості тих чи інших видів забезпечення.

"Наприклад, літню форму в на початку 2015 року Міноборони закуповувало приблизно за 900 грн, а в кінці року ця ціна була вже близько 600 грн. І таких прикладів багато", - заявив Гусєв.

Також за його словами, була створена єдина інформаційна медична система, яка дозволяє вводити перші дані про пораненого безпосередньо в зоні АТО, після чого ці дані, потрапляючи в єдину систему, стають доступними для лікарів, наприклад в госпіталі в Києві, куди доставляють пораненого бійця, ще до його прибуття.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: