Порошенко підписав закон, що розкриває банківську таємницю

Вівторок, 5 січня 2016, 16:55

Президент Петро Порошенко підписав закон, що дозволяє розкривати банківську таємницю за запитом Міністерства фінансів для перевірки даних, які громадяни надали при оформленні соціальних виплат.

Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекта на сайті Верховної Ради, передає "Prostobank.ua".

Закон передбачає, що Мінфіну надається інформація про відкриті на їх ім'я рахунків (поточних, кредитних, депозитних і т. П.), операцій та залишків по них за його письмовим запитом під час бюджетного процесу з метою проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, представленої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

У разі нарахування та отримання соцвиплат, призначених на сім'ю або домогосподарство, інформація надається по кожному з членів сім'ї чи домогосподарства.

Реклама:

Закон тимчасово встановлює, в період з 1 січня по 31 грудня 2016 року, що максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати 10740 гривень.

Закон також передбачає установку мінімального віку виходу на пенсію за вислугою років для співробітників сфер охорони здоров'я та соціального забезпечення, артистів театральних та інших творчих колективів, співробітників і льотно-випробувального складу.

Ці норми вводяться для тих громадян, які виходять на пенсію після 1 січня 2016 року.

В даний момент вихід на пенсію за вислугою років можливий незалежно від віку.

Також скасовано норму про передачу на фінансування з місцевих бюджетів пільгового проїзду військовослужбовців, ветеранів Збройних сил і правоохоронних органів, жертв політичних репресій та нацистських переслідувань, інвалідів (осіб, які їх супроводжують), ветеранів праці та постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім того, закон передбачає продовження до 1 січня 2017 обмеження на період роботи пенсіонерам виплату пенсій 85%, у разі, якщо їх заробітна плата становить понад 1,5 встановлених для втративших працездатність осіб прожиткових мінімумів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!