Керівництво інвестфонду Малайзії підозрюють у відмиванні 4 мільярдів доларів

Субота, 30 січня 2016, 14:18

Генеральний прокурор Швейцарії Міхаель Лаубер звернувся до уряду Малайзії за допомогою у розслідуванні можливих порушень швейцарського законодавства малайзійським державним інвестиційним фондом 1MDB.

Про це передає Європейська правда, з посиланням на Reuters.

За інформацією прокуратури Швейцарії, порушення законодавства можуть бути пов'язані з підкупом іноземних посадових осіб, посадовими злочинами, відмиванням грошей та нераціональним управлінням фондом 1MDB.

Загалом, за інформацією відомства, незаконно використані кошти можуть становити близько 4 млрд доларів.

Реклама:

Швейцарська прокуратура заявляє, що попереднє розслідування вже виявило серйозні ознаки того, що кошти малайзійських держкомпаній були привласнені.

Ці кошти були призначені для інвестування в проекти економічної і соціальної спрямованості в Малайзії.

Як зазначається, невелика частина грошей була переведена на швейцарські рахунки колишніх малайзійських чиновників і нинішній і колишніх посадових осіб з Об'єднаних Арабських Еміратів. У заяві йдеться, що генпрокурор хоче отримати допомогу від залучених компаній з Малайзії, щоб підтвердити, чи справді подібні збитки мали місце.

Видання також відзначає, що 26 січня прокуратура Малайзії зняла з прем'єр-міністра Наджіба Разака звинувачення в корупції, висунуті після виявлення на його рахунках 2,6 млрд ринггіт (близько 612 млн доларів).

Генеральний прокурор королівства Мохаммед Апанди Алі заявив, що наявність цієї суми на рахунках прем'єра не суперечить малайзійському законодавству і не може служити приводом для порушення кримінальної справи. Варто додати, що інформація про великі суми на особистих рахунках малайзійського прем'єра з'явилися приблизно півроку тому в американських ЗМІ.

Вони стверджували, що ці гроші надходили від компаній, пов'язаних з державним інвестиційним фондом 1MDB. 

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!