Іран закупить у Франції 40 регіональних літаків

Субота, 30 січня 2016, 12:56

Іран має намір в найближчі дні підписати з Францією контракт на поставку 40 пасажирських турбогвинтових літаків регіонального класу французько-італійської компанії ATR.

Про це агентству AFP повідомив заступник міністра транспорту Ісламської Республіки Асгар Факро Кашан, передає ТАСС.

"Іранська сторона провела переговори по даному питанню з Італією і Францією. У найближчі дні представники компанії ATR повинні прибути в Тегеран з метою підготовки фінального етапу угоди. Буде замовлено 20 літаків, а також підписано угоду про опціон на 20 машин" - заявив іранський чиновник.

Угода укладається після того, як під час візиту президента Ірану Хасана Роухані до Франції, що відбувся на минулому тижні, був підписаний великий контракт на поставки до Тегерану протягом чотирьох років 118 літаків, що випускаються корпорацією Airbus.

Реклама:

У результаті існуючого з 1995 року ембарго західні авіабудівники були позбавлені можливості продавати свою продукцію Тегерану.

Тепер Ісламській Республіці, згідно із заявами представників її керівництва, необхідно закупити протягом 10 років 400-500 лайнерів.

Країна має парк, що налічує більше 300 літаків, з яких лише 140 придатні до експлуатації. Середній вік пасажирських літаків в Ірані становить 20 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: