"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аеропорт "Житомир" прийняв перший літак за 25 років

Субота, 30 січня 2016, 11:11

Регіональний аеропорт "Житомир" після тривалого простою прийняв перший технічний рейс - літак Saab 340 української авіакомпанії YanAir.

Про це повідомляє "УНІАН".

"Сьогодні ви бачите, наш аеропорт вперше за останні 25 років прийняв перший літак, погода тільки сприяла цьому", - сказав журналістам представник дирекції аеропорту.

Як зазначалося на прес-конференції після церемонії зустрічі літака, поки мова не йде про рейсові польоти. Авіакомпанія YanAir близько року буде використовувати аеродром спочатку як базу для своїх літаків.

Реклама:

Рейсові авіаперевезення компанія планує почати в 2017 році. Тоді аеропорт зможе пропускати щодоби до 400 пасажирів. Зокрема, плануються рейси в Одесу та інші міста України. У перспективі аеропорт має намір отримати статус міжнародного.

Згідно з планом, житомирський аеродром прийматиме літаки Saab-340 і Airbus-320.

У червні 2014 земельна комісія Житомирської обласної ради передала в оренду авіакомпанії YanAir 58 га землі в Житомирі під відновлення і будівництво аеропорту. Загальна сума цього проекту досягала 15 млн доларів.

Житомирський аеродром в районі Смоковка працював з 1939 року - виконувалися рейси в Москву, Ленінград, Ригу, Скадовськ, Запоріжжя, Донецьк, Сімферополь та інші міста.

У 2011 році Житомирський аеропорт був виключений з реєстру цивільних аеродромів.

24 квітня 2015 Державіаслужба видала свідоцтво про реєстрацію аеропорту "Житомир-Смоковка", а 30 грудня - відповідний сертифікат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: