"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білоруські торговці не вийшли на роботу через указ Лукашенка

Неділя, 3 січня 2016, 15:11

90% підприємців, що торгують на ринках та в ТЦ не вийшли на роботу через указ, який набрав чинності з 1 січня і забороняє продаж непродовольчої продукції з країн Митного союзу без наявності сертифікатів.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Те, що люди не вийшли на роботу саме у ці дні, показує наскільки все серйозно. Ми вибачаємося перед покупцями за незручності, але влада поставила підприємців в умови, коли працювати за чинним законам неможливо", - заявив лідер незалежної підприємницької організації Білорусі Анатолій Шумченко.

За його даними, понад 90% підприємців, які торгують на ринках і в ТЦ, не вийшли на роботу. За відсутність сертифіката їм з 1 січня загрожують штрафи і конфіскація товару, а отримання його від постачальників в більшості випадків неможливе.

Реклама:

Раніше підприємці заявляли про готовність проведення протестних мітингів по країні у разі, якщо влада відмовиться вводити мораторій на президентський указ №222 "Про регулювання підприємницької діяльності та реалізації товарів індивідуальними підприємцями та іншими фізичними особами".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: