ОПЗ може бути виставлений на продаж вже в квітні - Білоус

Четвер, 28 січня 2016, 20:54

Одеський припортовий завод (ОПЗ) може бути виставлений на продаж уже у квітні.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Фонду держмайна України Ігор Білоус.

Нарешті ми можемо сподіватися, що приватизаційний процес зрушиться з місця – Верховна Рада прийняла у першому читанні за...

Опубликовано Ігором Білоусом 28 января 2016 г.

"Нарешті ми можемо сподіватися, що приватизаційний процес зрушиться з місця - Рада прийняла у першому читанні законопроект 2319д. Тепер залишилося провести законопроект через друге читання - і тоді ми гарантуємо проведення прозорої і вигідної для держави приватизації. А це означатиме залучення в економіку інвестицій, створення сприятливого інвестиційного клімату і, звичайно, надходження до державного бюджету", - написав він.

Реклама:

За його словами, якщо за два тижні законопроект буде прийнято в цілому, можна говорити про виставлення ОПЗ на продаж вже у квітні.

Як відомо, 28 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Раніше, під час форуму в Давосі міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці вересня затвердив перелік об'єктів, приватизація яких здійснюється із залученням радників.

До нього увійшли 78,29% акцій "Центренерго", 99,567% Одеського припортового заводу і 99,995% "Сумихімпром", а також пакети акцій "Харківобленерго" (65,001%), "Запоріжжяобленерго" (60,248%), "Миколаївобленерго" (70%), "Хмельницькобленерго" (70,009%), "Тернопільобленерго" (50,999%) і держпідприємство "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозобудування".

Затверджений у середині вересня оновлений графік приватизації передбачав проведення вже в листопаді 2015 року конкурсів з елементами аукціону з продажу чотирьох обленерго, зокрема "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Харківобленерго" і "Тернопільобленерго", а також 99% акцій Дніпродзержинської ТЕЦ.

На грудень фонд намічав конкурсну приватизацію 94,567% ОПЗ, а також 68,29% ПАТ "Центренерго".

Окрім цього, на конкурс у грудні також планувалося виставити "Сумихімпром", "Запоріжжяобленерго", 91,596% ВАТ "Акціонерна компанія "Свема", 94,99% Одеської ТЕЦ, 94,833% Херсонської ТЕЦ і 95% Миколаївської ТЕЦ.

Проте цей графік був порушений через те, що парламент уже близько півроку затягує внесення змін до приватизаційного законодавства, зокрема, про відмову від попереднього біржового продажу 5-10% акцій та можливості залучати радників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: