Ціни на нафту знижуються після сильного зростання напередодні

Четвер, 28 січня 2016, 09:22

Світові ціни на нафту в четвер вранці перейшли до зниження після різкого зростання напередодні, тиск на котирування чинять повідомлення Міненерго США щодо запасів нафти в країні.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 6:20 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,96% - до 33,6 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 1,15% - до 31,92 долара за барель.

У середу зростання цін на нафту досягало 5% за підтримки заяв глави "Транснафти" Миколи Токарєва.

Реклама:

За його словами, Саудівська Аравія вийшла з ініціативою провести зустріч нафтовидобувних держав щодо ситуації на ринку нафти і обговорити можливість зниження її видобутку. Зустріч ОПЕК, за його словами, може відбутися в лютому.

У четвер знижувальну корекцію на ринку "чорного золота" підтримують повідомлення Міненерго США про те, що комерційні запаси нафти в США за минулий тиждень збільшилися на 8,4 мільйона барелів, або на 1,7% - до 494,9 мільйона барелів. Аналітики чекали зростання всього лише на 3,277 мільйона барелів.

"Ми досить скептично налаштовані щодо подальшого зростання цін, враховуючи поточні слабкі фундаментальні показники", - цитує агентство Рейтер аналітика Phillip Futures Даніеля Анга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!