"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський завод "Роснано" визнали банкрутом

Середа, 27 січня 2016, 09:53

Арбітражний суд Новосибірської області визнав банкрутом завод "Енергетичні рішення", який належить "Роснано"  і ввів процедуру спостереження на п'ять місяців.

Про це передає ТАСС.

За даними агентства, на банкрутство заводу подавали новосибірська і барнаульская компанія, справи об'єднали в одне провадження, а потім у нього вступили ще два кредитора.

Загальний обсяг вимог перевищує 8,6 млн рублів.

Реклама:

Раніше у ЕР вже відсудили близько 4 млн рублів, ще за трьома позовами завод уклав мирову угоду.

У "Роснано", як передає "Коммерсант", понадіялися, що "під час процедури спостереження завершиться розробка нових, більш затребуваних ринком рішень у таких перспективних сегментах накопичувачів енергії в охороні здоров'я, енергетиці, ЖКГ та оборонної галузі, які допоможуть підприємству вийти з кризи" .

Крім того, в 2015 році цей же суд ухвалив стягнути з заводу майже півмільярда рублів, отриманих в якості державної підтримки, на користь уряду Новосибірської області.

Завод, відкритий в 2011 році, спочатку був спільним проектом з китайською Thunder Sky Group, але в 2013 році іноземці вийшли з проекту.

Загальний обсяг інвестицій становив 14,8 млрд рублів. На сайті "Роснано" ЕР називають найбільшим у світі заводом з виробництва літій-іонних акумуляторів.

ТАСС пише, що завод так і не вийшов на проектну потужність.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: