Член ради директорів "Дельта-Банку" "вивів" з банку 1,2 мільярда - ЗМІ

Вівторок, 26 січня 2016, 15:59

Перший екс-заступник ради директорів "Дельта-Банку" Віталій Масюра підозрюється в розкраданні з банку понад 50 млн доларів (1,2 млрд гривень).

Про це пише ZN.UA з посиланням на дані слідчого Печерського управління Нацполіціі в Києві.

Як повідомляється, 23 січня 2016 року слідчий направив Масюрі повідомлення про підозру у вчиненні низки кримінальних злочинів.

"Зокрема, що він, зловживаючи службовим становищем, сприяв виведенню з кореспондентських рахунків "Дельта-Банку" понад 50 млн дол з подальшим їх привласненням", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Так, видання зазначає, що слідство вважає встановленим той факт, що в кінці 2014 року Масюра без відповідного рішення кредитного комітету "Дельта-Банку" підписав договір застави, за яким банк надав гарантійний депозит у розмірі понад 50,63 млн доларів за зобов'язаннями офшорній компанії Jamico Finance Ltd перед Bank Winter&Co AG.

Крім того, надав Bank Winter & Co AG право самостійно списувати кошти з коррахунку "Дельта-Банку".

"Це було зроблено після того, як Bank Winter & Co AG письмово повідомив "Дельта-Банк" про невиконання офшорною компанією зобов'язань по кредиту і надалі, як стверджує слідство, привело до протиправного списання з кореспондентського рахунку "Дельта" вищеназваної суми і нанесення банку відповідного матеріального збитку.

Як пише видання, повідомлення поки не було вручено безпосередньо Масюрі, оскільки сам він, за даними слідства, 22 січня 2015 року покинув Україну і зараз знаходиться в Лондоні.

У рамках проведення слідчих дій Печерський суд вже заарештував майно Масюри і його найближчих родичів: об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, а також 15 автомобілів, серед яких 4 Range Rover, Bentley Continental GT, Mercedes Gl- і S-класу, Audi R8, Audi A8, BMW 7-ї серії, Toyota Land Cruiser Prado.

Нагадаємо, Вищий господарський суд Києва 27 січня 2016 року розгляне справу про виведення компанією Cargill Financial Services International з "Дельта Банку" активів на суму 2,5 млрд гривень.

Як повідомлялося, Національний банк України 2 жовтня 2015 року за пропозицією ФГВФО прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації "Дельта Банку"

"Дельта Банк" заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами до початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: