"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Насіров хоче, щоб сигарети коштували мінімум 14,5 гривні

Вівторок, 26 січня 2016, 12:53

Державна фіскальна служба України наполягатиме на встановленні мінімальних цін на тютюнові вироби у розмірі 14,5-15,5 грн за пачку.

Про це повідомив журналістам голова фіскального відомства Роман Насіров на прес-конференції в Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що справедливо встановити на сигарети без фільтра на рівні 14,5 гривні, а на сигарети з фільтром - 15,5 гривні (за одну пачку - ред.). Я буду на цьому наполягати", - сказав він.

Насіров пояснив, що в даний час пачку сигарет з фільтром можна придбати за 9 гривень. У той же час у вартості пачки сигарет має бути закладено 8,52 гривні акцизного збору, 2-2,5 гривні собівартості виробництва, близько 2 гривень ПДВ, також витрати на логістику і маржа виробників і торгових мереж, що в сумі дає орієнтовно близько 15 гривень за пачку.

Реклама:

Голова ДФС вважає, що продаючи сигарети нижче 14,5-15,5 гривень, виробники не доплачують ПДВ і податок на прибуток.

За його словами, постанова про мінімальні ціни на сигарети Кабмін прийме протягом одного-двох тижнів.

Нагадаємо, 24 грудня Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу згідно з якими, встановлено мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на тютюнові вироби, тютюн, та промислові вироби тютюну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: