Alibaba витратить мільярд доларів на штучний інтелект

Вівторок, 26 січня 2016, 11:38

Китайська компанія AliCloud, що є "дочкою" Alibaba Group Holding, збирається вкласти 1 млрд доларів у створення засобів аналізу інформації та машинне навчання спільно з партнером в особі американського виробника чипів Nvidia.

Про це пишуть "Вести.ru".

Alibaba має намір співпрацювати з Nvidia на ринку хмарних обчислень і технологій штучного інтелекту. Крім цього, компанія залучить близько тисячі розробників для роботи над своєю платформою аналізу великих даних, пише Bloomberg.

AliCloud, яка прагне зробити сервіси Big Data більш доступними в Китаї, запускає нову хмарну платформу для корпоративних клієнтів. Рішення під назвою Big Data Platform дозволить китайським компаніям впровадити різні хмарні сервіси, на першому етапі їх буде 20.

Реклама:

Влітку минулого року компанія Aliyun, що також входить до складу Alibaba Group і спеціалізується на хмарних технологіях, познайомила громадськість зі штучним інтелектом для бізнесу DT PAI.

Платформа являє собою сервіс, за допомогою якого компанії зможуть визначати ключові тенденції, яких дотримуються їхні клієнти, а також рекомендувати користувачам товари на основі їх уподобань.

Завдяки новому рішенню інтернет-користувачі, наприклад, зможуть сфотографувати предмет, який вони хочуть купити, після чого їм будуть запропоновані онлайн-магазини, де знаходиться цей товар. Подібні експерименти Alibaba проводила ще в 2011 році в рамках власної пошукової системи.

Чистий прибуток Alibaba за підсумками першого півріччя 2015-2016 фінансового року, що завершився 30 вересня, зріс в 3,4 разу в річному вираженні і становила 8,43 млрд доларів.

Розведений прибуток, що припадає на одну звичайну акцію, становив 3,27 долара за підсумками звітного періоду проти 1 долара за підсумками аналогічного періоду 2014-2015 фінансового року. Виторг Alibaba становив 6,6 млрд доларів, що на 30% більше показника за попередній порівнянний період.

За підсумками липня-вересня 2015 року Alibaba зафіксувала продажі на рівні 22,2 млрд юанів (3,5 млрд доларів), що на 32% більше, ніж роком раніше. Опитані Bloomberg аналітики очікували виторг у розмірі 21,3 млрд юанів (3,4 млрд доларів).

За кордоном компанія заробила 1,8 млрд юанів (284 млн доларів), що на 14% перевершує показник річної давності.

За звітний тримісячний період чистий прибуток холдингу становив 3,57 млрд доларів проти 2,93 млрд доларів роком раніше, коли компанія зробила переоцінку медичного бізнесу Alibaba Health.

На хмарному ринку доходи китайського гіганта збільшилися більш ніж удвічі до 102 млн доларів. Цього року компанія Aliyun запустила дата-центри в США і запланувала збільшення числа майданчиків у Європі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!