Україна може створити ЗВТ з Африкою

Понеділок, 25 січня 2016, 18:08

Україна розглядає можливість введення зони вільної торгівлі з країнами Західної Африки.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, передає прес-служба відомства.

"Африканський континент - один з найбільш перспективних за показниками розвитку. Тому Україна працює над розширенням експорту аграрної продукції до цього регіону. Експортна динаміка України в цьому напрямку  досить висока - з 1996 року по 2014 рік обсяг експорту збільшився у 24,3 разу", - зазначив міністр.

За його словами, найбільшими торговими партнерами для українських експортерів аграрної продукції є країни Північної Африки.

Реклама:

"Тут найбільшим споживачем української продукції є Єгипет. При цьому у майбутньому ми плануємо розширити співпрацю зі всіма країнами африканського континенту", - запевнив Павленко.

"Зокрема, ми розглядаємо можливість введення ЗВТ з країнами Західної Африки. Адже тут знаходиться одна з найпотужніших економік Африки південніше Сахари - Нігерія. Крім того, ринки Нігерії, Нігеру, Гвінеї, Малі є  ринками збуту для українського сухого молока, і ми можемо інтенсифікувати цю співпрацю", - наголосив міністр.

За словами Павленка, якщо буде створено ЗВТ з країнами західної Африки, експорт української продукції зросте в рази.

Як відомо, в п'ятницю Рада партії "Самопоміч" прийняла рішення про відкликання міністра АПК. Про це повідомив лідер фракції у парламенті Олег Березюк.

Після цього Павленко повідомив, що рішення політради партії "Самопоміч" про його відкликання з посади відбулося без консультацій з ним і наголосив, що у нього немає кулуарних зобов'язань.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: