Іноземні інвестори позбуваються акцій російських компаній

Понеділок, 25 січня 2016, 09:26

Міжнародні інвестори перевкладаються з акцій низки найбільш ліквідних російських компаній в менш ризикові активи на тлі підвищеної волатильності фондового ринку РФ і рубля.

Про це пише "Інтерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Іноземці виходять з депозитарних розписок швидше, ніж російські трейдери з акцій, що торгуються на Московській біржі, що призвело до звуження спредів між цими паперами до мінімальних за останній рік рівнів.

Фондовий ринок відчуває тиск на тлі падіння цін на нафту до 12-річного мінімуму минулого тижня і гіршої динаміки рубля серед валют країн, що розвиваються.

Реклама:

Спред між глобальними депозитарними розписками "Магніту" в Лондоні і акціями рітейлера в РФ скоротився в четвер до 22%, наблизившись до мінімуму за рік.

GDR "Мегафона" і "Газпром нафти", які останні 12 місяців торгувалися з премією до акцій компаній на Мосбіржі, тепер коштують дешевше локальних паперів.

Іноземні інвестори можуть швидко продати російські акції і вкластися в інші ринки, що розвиваються, що обіцяють порівняно високу прибутковість при менших ризиках, заявила агентству Анастасія Левашова, що бере участь в управлінні акціями країн, що розвиваються на 450 млн дол в Blackfriars Asset Management у Лондоні.

Резиденти відносяться до "американських гірок" на російському ринку більш толерантно і готові протягом більш тривалого терміну тримати акції, оскільки у них набагато менше альтернатив, зазначила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!