"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іран заборонив реекспорт турецьких товарів до Росії

Неділя, 24 січня 2016, 09:19

Іран заборонив реекспорт турецьких товарів до Росії зі своєї території.

Про це пише російська служба ВВС з посиланням на агентство ІРНА.

Співробітник іранського відомства зі стимулювання торгівлі Мохаммад Реза Медад пояснив, що це рішення прийняло міністерство промисловості країни, щоб убезпечити іранських виробників.

За словами чиновника, багато іранських компанії закуповують турецькі товари, які потім продають у Росію. На цьому вони добре заробляють.

Реклама:

Однак ці дії суперечать іранськими законами про стимулювання експорту, а також призводять до занадто підозрілого і жорсткого відношення до іранських компаніям з російського боку, так як Росія ввела санкції проти Туреччини.

В Ірані вважають, що у відповідь на реекспорт турецьких товарів Москва може ввести більш жорстке регулювання торгівлі з Іраном.

Як відомо, відносини Росії і Туреччини різко погіршилися після катастрофи Су-24, збитого турецькими ВПС 24 листопад по нібито порушення її повітряний простір.

З 1 січня 2016 Росія заборонила ввезення з Туреччини цілий ряд продуктів, закрила безвізовий режим між державами, а також ввела обмеження на наймання громадян Туреччини на своїй території.

Переговори по АЕС, "Турецькому потоку" і ряду інших проектів призупинені.

Влада Туреччини оцінює можливі збитки від російських санкцій, а також через розрив зв'язків у різних сферах в 9 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: