"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google заплатить Великобританії 185 мільйонів податкової заборгованості - ЗМІ

Субота, 23 січня 2016, 10:56

Компанія Google дійшла згоди про врегулювання податкового спору з владою Великобританії, згдіно з яким виплатить Лондону 185 мільйонів доларів.

Про це пише Прайм з посиланням на Wall Street Journal.

Сума покриє податки, нараховані за період з 2005 по 2015 роки, а також відсотки за несплату податків у встановлений термін.

Згідно із угодою, податки, які Google буде виплачувати надалі, будуть розраховуватися з урахуванням прибутку від рекламодавців, зареєстрованих у Великобританії.

Реклама:

Як відзначає видання, нова система розрахунку значно збільшить суму виплат компанії.

"Питання про те, як оподатковуються мультинаціональні компанії, обговорювалося багато років, в результаті міжнародна податкова система змінюється. Це рішення відображає зміни", - заявив представник Google.

У вересні 2015 року "тіньовий" канцлер Великобританії Джон Макдоннелл заявив, що Лейбористська партія Великобританії має намір "змусити" великі компанії на зразок Starbucks, Amazon і Google платити більше податків.

Як відомо, Google за підсумками дев'яти місяців 2015 року наростила чистий прибуток на 20,7% в річному вираженні - до 11,425 мільярда доларів.

Компанія Google була заснована 2 вересня 1998 року, а домен google.com був зареєстрований 15 вересня 1997 року. Пошуковик Google еволюціонував з наукового проекту аспірантів Стенфордського університету Ларрі Пейджа і Сергія Бріна.

У серпні 2015 року було оголошено, що Alphabet стане холдинговою компанією. Корпорація Google з пошуковою системою, Android і YouTube 2 жовтня 2015 року увійшли в холдинг Alphabet.

Компанія отримала контроль над Google Life Sciences, Calico, Sidewalk Labs, Nest, Google Ventures, Google Capital і Google X. Співзасновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін зайняли посади генерального директора і президента Alphabet відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!