На "Укренерго" здійснюються нові хакерські атаки

Середа, 20 січня 2016, 19:22

Невідомі від імені ПАТ "Укренерго" розпочали масову розсилку на електронні адреси підприємств електроенергетики, з файлами, які, ймовірно, заражені вірусом Black Energy.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

Як сказано у повідомленні, на електронні адреси підприємств електроенергетики зловмисниками виконується масова розсилка підробних електронних повідомлень від імені ДП "НЕК "Укренерго" про зміну дати громадських обговорень Плану розвитку ОЕС України.

"В тілі повідомлення вкладено файл з нібито Проектом зазначеного плану, який, ймовірно, заражено вірусом BlackEnergy. Офіційно повідомляємо, що ДП "НЕК "Укренерго" не здійснює таких розсилок електронною поштою", - заявили в "Укренерго".

Реклама:

Також в "Укренерго" поінформували команду реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA, яка функціонує у складі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку), про чергову хакерську атаку.

Нагадаємо, що 23 грудня 2015 велика частина Прикарпаття залишилася без електропостачання. Причина - втручання сторонніх осіб у роботу автоматичної системи контролю та управління енергообладнанням за допомогою шкідливого ПО BlackEnergy.

Служба безпеки України звинуватила в кібератаці Росію, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості створило спеціальну комісію, яка повинна була провести розслідування.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: