Ізраїль готується до "відкритого неба" з Україною

Вівторок, 19 січня 2016, 15:12

На засіданні міждержавної комісії Україна-Ізраїль, яке відбудеться в лютому, буде обговорюватися питання включення режиму "відкритого неба" у договір про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Про це на засіданні прес-клубу "Дипломати без краваток" заявила аташе з питань туризму Посольства Держави Ізраїль в Україні Лариса Самойлович, пише "Укрінформ".

"Міністерство туризму передало всі необхідні дані щодо режиму "відкритого неба" в Міністерство транспорту. В лютому в Ізраїлі на засіданні міждержавної комісії Україна-Ізраїль це питання буде порушуватися і обговорюватися", - сказала Самойлович.

Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські у свою чергу зазначив, що Ізраїль має режим "відкритого неба" з Євросоюзом і всіма європейськими країнами.

Реклама:

"Я не бачу ніяких причин, чому б не приєднати Україну до цього режиму", - зазначив він.

Бєлоцерковські нагадав, що це питання обговорювалося під час візиту Президента України до Ізраїлю.

"Ми з нашого боку готові вирішити це питання", - запевнив він.

На думку посла Ізраїлю в Україні, авіарейси з Києва, Львова, Одеси, Харкова та Дніпропетровська до Тель-Авіва надзвичайно перспективні. За його словами, наразі з Борисполя до Ізраїлю виконуються 3-4 рейси на день.

Як відомо, 14 січня угода між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про повітряні перевезення вступила в силу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: