"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ погіршив прогноз зростання світового ВВП

Вівторок, 19 січня 2016, 13:49

Міжнародний валютний фонд знизив прогнозований рівень зростання світової економіки в 2016 році до 3,4% порівняно зі своїми ж оцінками в жовтні, коли цей оціночий показник становив 3,6%.

Про це йдеться в січневому випуску "Перспектив розвитку світової економіки" Фонду, текст якого має в своєму розпорядженні "Укрінформ".

"Світове зростання, яке, за поточними оцінками, становило 3,1% в 2015 році, прогнозується на рівні 3,4% у 2016 році і 3,6% в 2017 році. Пожвавлення світової активності, за прогнозом, буде більше поступовим, ніж передбачалося в жовтневому випуску "Перспектив розвитку світової економіки" 2015 року, особливо в країнах з ринком, що формується, і країнах, що розвиваються", - зазначається в документі.

Серед головних причин уповільнення зростання називаються, зокрема, перебалансування в економіці Китаю, зниження цін на біржові товари і напруженість в деяких великих країнах з ринком, що формується, що "продовжуватиме негативно позначатися на перспективах зростання в 2016-2017 роках".

Реклама:

Що стосується економіки європейських країн з ринком, що формується, то, за прогнозом, вона ростиме стабільними темпами, "хоча і з деяким уповільненням у 2016 році".

Очікується, що Росія, "яка продовжує адаптуватися до умов низьких цін на нафту і санкцій країн Заходу, залишатиметься в стані рецесії в 2016 році".

Інші країни СНД, у тому числі Україна, "продовжуватимуть зазнавати дію рецесії у Росії і геополітичної напруженості, а також, в деяких випадках, і внутрішніх структурних недоліків і низьких цін на нафту".

За прогнозом, зростання в цих країнах буде невеликим у 2016 році, але прискориться в 2017 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!