"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ не погоджував угоду щодо продажу АЗС "Роснєфті" в Україні

Понеділок, 18 січня 2016, 12:28

Антимонопольний комітет України залишив без розгляду звернення швейцарської Glusco Energy S.A. про купівлю мережі автозаправних станцій (АЗС) компанії "Роснєфті" в Україні.

Про це у відповіді на запит ЕП повідомила прес-служба АМКУ.

"До комітету надійшла заява компанії "Glusco Energy S.A." (м. Женева, Швейцарія) про надання дозволу на концентрацію, яка не була прийнята до розгляду", - сказано у відповіді. 

В АМКУ наразі не уточнили причин, з яких відомство прийняло таке рішення.

Реклама:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що російська компанія "Роснєфть" вирішила продати свою мережу автозаправних станцій в Україні швейцарській Glusco Energy SA.

Як відомо, мережа АЗС "Роснєфти" в Україні належить ТОВ "Восток" і налічує 141 об'єкт в 12 областях України, що працює під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

У свою чергу першопричиною продажу українського бізнесу можна вважати різке погіршення виробничо-фінансових показників, що почалося після Революції гідності.

У результаті суспільного бойкоту і загального зниження споживання нафтопродуктів в Україні роздрібні продажі мережі "Роснєфти" в 2015 році впали до 73,4 тис. тонн в порівнянні з 280 тис. тонн, реалізованими в 2013 році.

Бізнес "Роснєфти" в Україні також включає в себе оператора оптових поставок нафтопродуктів компанію "ТНК-Індастріз Україна" і нафтопереробний завод ЛИНИК (Лисичанськ, Луганської обл.), який був зупинений на початку 2012 року.

Нагадаємо, 30 липня 2015 року США розширили санкційні списки щодо Росії низкою юридичних і фізичних осіб. Під секторальні санкції підпали структури  і "Роснєфті".

 натисніть для збільшення

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: