"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індекс саудівської біржі впав майже на 8% після зняття санкцій з Ірану

Неділя, 17 січня 2016, 14:13

У неділю, 17 січня, індекс акцій саудівської фондової біржі Tadawul різко пішов вниз на тлі зниження ціни на нафту і скасування санкцій проти Ірану.

Про це пише РБК.

За даними сайту investing.com, головний індикатор Tadawul All-Share Index (TASI) на відкритті торгів втратив майже 300 пунктів, станом на 12:00 його значення становило 5400 (-7,5%) пунктів, хоча на закриття торгів днем раніше значення індексу було 5838.

Як відзначає видання Ahramonline, саудівська біржа Tadawul є найбільшим торговим майданчиком в арабських країнах. Різке падіння не торкнулося тільки трьох з 167 цінних паперів, що торгуються на біржі.

Реклама:

Капіталізація біржі, за даними AFP, становить близько 31 млрд доларів.

Державний секретар США Джон Керрі і глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні оголосили про зняття міжнародних санкцій з Ірану в ніч на неділю, 17 січня.

До цього прес-служба МАГАТЕ опублікувала заяву генерального директора організації Юкіо Амани, в якій говорилося, що Іран виконав всі взяті на себе зобов'язання з обмеження своєї ядерної програми.

Мін'юст США уточнив, що з Ірану зняті тільки санкції, пов'язані з його ядерною програмою, значна частина введених раніше обмежувальних заходів залишилася в силі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!