Канадці викупили назад у Ахметова гірничорудну компанію

Субота, 16 січня 2016, 14:51

Канадська гірничорудна компанія Black Iron з активами в Україні здійснила зворотний викуп у "Метінвесту" 49% частки в Black Iron Cyprus Ltd. ("BKI Cyprus"), що володіє 100% Шимановського залізорудного родовища, за 5,6 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ця угода дозволяє Black Iron розблокувати готівкові кошти, які раніше спільно трималися в BKI Cyprus. Black Iron тепер не обмежена у своїх зусиллях з придбання нових високоякісних активів з перспективою генерування грошового потоку в найближчі кілька років, що відповідає викладеній 24 червня 2015 року стратегії компанії", - наголошується в релізі.

Згідно з ним, дискусії з міжвідомчою робочою групою під егідою Мін'юсту щодо врегулювання спірних правових питань навколо Шимановського родовища та земельної ділянки просуваються, однак більш повільними темпами, ніж хотілося б.

Реклама:

Black Iron вказує, що для здійснення інвестиційного проекту, який планувався раніше на цьому родовищі, необхідно рішення правових питань, придбання землі, стійкий мир в Україні і підвищення цін на залізну руду.

Як повідомлялося, 24 червня 2015 року Black Iron за підсумками зборів акціонерів заявила про рішення викупити з метою подальшого анулювання до 10% своїх акцій, а також про намір обговорити зі своїм українським партнером "Метінвест" можливість покупки проблемних, але перспективних активів в галузі.

Канадська компанія підготувала всеосяжний бізнес-план щодо збільшення акціонерної вартості в умовах значного падіння цін на залізорудну сировину, а також триваючої війни в Україні.

Цей план націлений на створення передумов для підвищення вартості акцій найближчим часом, поки не розкриються всі вигоди від реалізації флагманського для компанії проекту Шимановського родовища.

Black Iron у жовтні 2010 року придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську "дочку" Geo-Alliance Ore East Limited разом з ліцензіями за 13 млн доларів, перейменувавши її потім в BKI Cyprus.

Цьому підприємству належить понад 99% у ТОВ "Шимановське Стіл" і "Зеленівське Стіл" (обидва - Дніпропетровськ), які володіли ліцензіями на розробку відповідних родовищ залізних руд терміном, відповідно, до 1 листопада 2024 року і 1 листопада 2014 року.

У липні 2013 року після низки проблем з реалізацією проекту Black Iron повідомила про угоду з "Метінвестом" з розвитку своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. заплатила Black Iron Inc. 20 млн доларів і придбала 49% в BKI Cyprus.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: