У Кабміні назвали умови для отримання 600 мільйонів євро від ЄС

П'ятниця, 15 січня 2016, 19:09

Другий транш макрофінансової допомоги від Європейського Союзу у розмірі 600 млн євро Україна отримає вже в першому кварталі цього року, якщо вдасться прийняти п’ять ключових законопроектів.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Згідно з повідомленням, необхідно завершити впровадження нової моделі ринку газу в Україні та прийняти відповідні урядові законопроекти:

"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу";

Реклама:

"Про внесення змін до Митного кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу".

Також потребує ухвалення урядовий законопроект, який посилить незалежність регулятора ринку електроенергії - "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг", а також законопроект, спрямований на розвиток сфери конкуренції - "Про внесення змін до Закону "Про захист економічної конкуренції".

Окрім того, в рамках здійснення реформи державного управління, має бути прийнятий внесений Урядом законопроект "Про службу в органах місцевого самоврядування".

Як наголошується, з усіх перелічених законопроектів тільки три ухвалені ВР у першому читанні.

"Водночас важливим критерієм макрофінансової допомоги ЄС є дотримання Україною міжнародних та двосторонніх торговельних зобов’язань, зокрема щодо недопущення запровадження нових заходів, які обмежують або спотворюють торгівлю", - повідомляє прес-служба.

"Йдеться, зокрема про скасування тимчасової заборони експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді, як такої, що суперечить вимогам СОТ", - заявили у Кабміні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!