Росія програла конкуренцію у світовій економіці - глава "Сбєрбанку РФ"

П'ятниця, 15 січня 2016, 13:47

Росія програла в процесі адаптації своєї економіки до світових реалій і опинилася в списку країн-дауншифтерів.

Про це сказав в ході гайдарівського форуму глава "Сбєрбанку" Герман Греф, пише "Рамблер".

"Ми програли конкуренцію, треба чесно сказати. І це технологічне поневолення, я б сказав, що ми опинилися в числі країн, які програють, в списку країн-дауншифтерів. Країни і люди, які зуміли адаптуватися вчасно і проінвестувати в це, вони переможці сьогодні. Країни, які не встигли адаптуватися до власної економіки, і всі соціальні системи, і всі інститути, вони будуть сильно програвати. І розрив буде більше, ніж під час минулої індустріальної революції", - заявив Греф.

"Майбутнє, на жаль, настало раніше, ніж його чекали, як завжди. Потрібно сказати, що ми в цьому майбутньому перебуваємо вже зараз, панове, Welcome to the future (англ .: ласкаво просимо в майбутнє). Ми вже тут", - сказав він.

Реклама:

Щоб виправити ситуацію, він закликав відмовитися від "старої радянської системи освіти "напихування" дітей колосальним обсягом інформації" і включитися в технологічну революцію.

"Думаю, такі речі, як швидкість, масштаби (бо жодної держави, жодної людини, жодної компанії не залишиться поза цією технологічної революцією) потрібно усвідомити. І системні наслідки для всіх без винятку, хто хоче залишитися в тренді, не хоче стати дауншифтером - для цього не треба буде виїжджати в Індію, дауншифтери житимуть тут. Якщо ми не хочемо залишитися країною-дауншифтером, нам потрібно, звичайно, починати дуже швидко бігти в цю сторону", - підсумував глава банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: