"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна відправляє перший рейс за маршрутом "Шовкового шляху"

П'ятниця, 15 січня 2016, 13:22

15 січня з Іллічівського морського порту відправляється перший експериментальний рейс за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, він стане новим напрямом "Шовкового шляху" і альтернативою доставки вантажів з України на ці ринки в обхід території Росії.

"Завдяки рішенню Уряду щодо запуску такого потяга українські та європейські товари потраплятимуть до країн Середньої Азії навіть при наявності санкційних обмежень на них з боку Москви", - написав Яценюк.

Реклама:

Він зазначив, що російське транзитне та торговельне ембарго не завадить транспортуванню наших вантажів на ринки Середньої Азії.

Тільки що брав участь у запуску першого, тестового рейсу з України до Китаю. Це історична подія! Україна нарешті стала п...

Опубликовано Андрій Пивоварський - Andrii Pyvovarskyi 15 января 2016 г.

Як відомо, 14 січня Азербайджан, Казахстан, Грузія і Україна підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом.

Раніше повідомлялося, що Україна пропонує вантажоперевізникам скористатися Транскаспійським міжнародним транспортним маршрутом для перевезення вантажів в Центральну Азію в обхід Росії, у зв'язку з чим 15 січня з Іллічівська відправиться в тестовий рейс контейнерний поїзд за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспій і Чорне море).

Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут пролягає через Китай, Казахстан, Азербайджан, Грузію і Туреччину і далі - в Європу. Перший тестовий контейнерний поїзд за маршрутом Шіхецзи (Китай) - Достік - Актау - Алят, прибув до Бакинського міжнародного морського торговельного порту 3 серпня.

 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!