Звільнені менеджери Коломойського призначені на нові посади в "Укрнафті" - ЗМІ

П'ятниця, 15 січня 2016, 12:17

Звільнені наглядовою радою члени правління ПАТ "Укрнафта", чию діяльність пов'язують з групою "Приват", отримали нові посади в компанії.

Про це OilNews повідомило джерело в Міненерговугілля.

Зокрема Михайло Гнип, звільнений з компанії наглядової ради 26 листопада 2015, став радником керівника з виробничих питаннь.

"Саме така посада вказується в документах підписаних Гнипом", - повідомило джерело.

Реклама:
натиснути для збільшення 

У свою чергу, Володимир Пустоваров також отримав нову посаду - заступник голови правління.

натиснути для збільшення  

При цьому у прес-службі "Укрнафти" повідомили, що Наглядова Рада товариства не звільняла цих посадових осіб, а лише припинила їх повноваження як членів правління.

"Згідно з Законом України "Про акціонерні товариства" рішення щодо звільнення посадових осіб Товариства не входять до компетенції Наглядової Ради", - йдеться у повідомленні.

"Не відповідає дійсності твердження, що "Володимир Пустоваров отримав нову посаду" оскільки Пустоваров обіймає посаду заступника голови правління - виконавчого директора ще з 29 квітня 2011 року. Питання його подальшої праці в компанії буде вирішено найближчим часом", - заявили в "Укрнафті".

У компанії також зазначили, що "некоректно називати Михайла Гнипа "менеджером Коломойського" тому, що він почав свою кар'єру в "Укрнафті" в 1977 році.

"Гнип є одним із небагатьох високоспеціалізованих фахівців нафтовидобувної галузі, який користується високим авторитетом. Держава присвоїла йому статус заслуженого працівника нафтової промисловості України. За таких обставин ситуація його призначення на радника демонструє розуміння, що головну цінність компанії складають її фахівці", - зазначили у прес-службі.

Раніше повідомлялося, що Пустоваров продовжує працювати в "Укрнафті" і підписувати документи як "заступник голови правління - виконавчий директор", незважаючи на те, що наглядова рада компанії припинила його повноваження як члена правління з 22 грудня.

Опубліковані у вересні таємні контракти "приватівських" офшорних компаній-акціонерів з колишніми топ-менеджерами "Укрнафти" довели, що фактично Пустоварову міноритарії довірили управління видобувною компанією за відсутності екс-глави правління Пітера Ванхеке, який, отримуючи мільйони доларів "бонусів", що не з'являвся в київському офісі.

Пустоваров та інший "приватівський" менеджер Олексій Кущ ставили підписи під усіма документами, які виходили з "Укрнафти" протягом останніх двох років.

"Нафтогаз" у свою чергу звинувачував саме Пустоварова і Куща у формуванні рекордної заборгованості компанії перед держбюджетом (близько 9,5 млрд гривень).

"Укрнафта" з серпня 2014 не платила податки і ренту, в той же час керівництво виводило мільярди гривень на підприємства "Привату".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: