У "Мегаполіс-Україна" визнали, що Кауфман - співвласник компанії

Четвер, 14 січня 2016, 20:32

Співвласником найбільшого дистриб'ютора сигарет - компанії "Мегаполіс-Україна" є бізнесмен Борис Кауфман.

Про це, відповідаючи на офіційний запит ЛІГА.net, повідомили в прес-службі компанії.

"Власниками ТОВ Торгова компанія "Мегаполіс-Україна" є фізичні особи-громадяни України, Ірландії і Великобританії. Борис Кауфман є одним із власників компанії", - сказано у відповіді.

При цьому в компанії акцентували увагу на тому, що серед прямих або опосередкованих власників Торгової компанії "Мегаполіс-Україна" немає ні російських компаній, ні громадян Росії.

Реклама:

"Інформація про структуру власності компанії, в рамках необхідних процедур, неодноразово надавалася різним державним і комерційним організаціям", - запевнили в компанії.

Однак імен ще двох співвласників і дати зміни власників не повідомили.

Як повідомлялося, 12 січня у Києві, Львові, Луцьку, Рівному, Ковелі та Тернополі була заблокована робота складів компанії "Мегаполіс-Україна" через її приналежність російській групі компаній Ігоря Кесаєва.

За словами одного з організаторів акції, народного депутата Сергія Висоцького, компанію "Мегаполіс-Україна" заснували російська компанія "Мегаполіс" і родина екс-президента України Віктора Януковича. За його влади вона стала монополістом із дистрибуції сигарет в Україні.

"За нашим даними поділили компанію 50 на 50. На що йшла половина Януковича, зрозуміло всім. Багато хто встиг побувати в "Межигір’ї" й погодувати осиротілих страусів", - зазначив він і додав, що російська частка прибутку іде олігарху Ігорю Кесаєву.

Висоцький вказує, що Кесаєв очолює благодійний фонд "Моноліт", який підтримує працівників ФСБ РФ, зокрема, звільнених у запас, і членів їхніх сімей. На думку депутата, він може спонсорувати й спецоперації ФСБ в Україні.

"Також Кесаєв є власником російського заводу імені Дегтярьова, який, серед іншого, виготовляє стрілецьку зброю, боєзаряди для ПЗРК і ПТРК, які можуть використовувати бойовики Донбасу", - повідомив депутат.

Як відомо, Кауфман український мільйонер, бізнесмен, колишній депутат одеської міськради, власник групи Vertex United, видавець журналу "Фокус".

У ЗМІ неодноразово з'являлася інформація, що бізнесмена Кауфмана і главу адміністарції Президента Бориса Ложкіна пов'язують певні бізнес інтереси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: