Суд дозволив прокуратурі обшукати український офіс Google

Четвер, 14 січня 2016, 16:20

Печерський суд надав слідчому Головної військової прокуратури Генпрокуратури тимчасовий доступ до інформації та документів компанії Google, розміщених на YouTube.

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 грудня 2015 року, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Згідно з матеріалами визначення, прокуратура веде розслідування за порушеними кримінальнами справами.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 грудня невстановлені особи без дозволу прокурора і слідчого опублікували дані досудового розслідування з ознаками злочинів. Вони розмістили на сайті antikor.com.ua публікацію під назвою "Як заступник міністра МВС... домовлявся про відкати на мільйони гривень" і два відеоролика, які містять відомості про обставини скоєних карних злочинів.

Реклама:

Після перегляду роликів слідчі встановили, що зазначені записи зроблені Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби Безпеки України під час здійснення контррозвідувальної діяльності.

Слідчі також встановили, що сайтом youtube.com "управляє компанія Google, офіс якої в Україні знаходиться за адресою: Київ, вул. Сагайдачного, 25-Б".

Печерський суд дозволив слідчим отримати дані Google про те, з якої IP-адреси, хоста електронної пошти на сервер youtube.com надійшли вказані файли з відеозаписами.

Крім того, слідчі можуть запросити інформацію про користувача, завантажити файл (повні анкетні дані, його електронну адресу із зазначенням IP адреси і хоста), а також самі файли з відеозаписами.

Директор Google Ukraine Дмитро Шоломко каже, що це не перше визначення на доступ до інформації Google.

"Але ми говоримо, що не зберігаємо цю інформацію на серверах в Україні. І у нас немає до неї доступу", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!