"Нафтогаз" купить 1,7 мільярда кубів газу за ціною від 188 до 211 доларів

Четвер, 14 січня 2016, 14:03

НАК "Нафтогаз України" завершила контрактування газу для поставок в Україну в рамках процедур закупівель за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

"Загалом в грудні 2015 року та січні 2016 року "Нафтогазом" було проведено 27 процедур закупівлі, з яких 17 було визнано такими, що відбулися, в результаті яких "Нафтогаз" законтрактував сумарно близько 1,7 млрд кубометрів газу для поставки в період з грудня 2015 року по березень 2016 року", - повідомляє прес-служба. 

Як наголошується, переможцями процедур закупівель стали компанії Noble Clean Fuels Limited, Engie SA, Axpo Trading AG, E.ON Global Commodities SE та Eni trading&shipping S.p.

Реклама:

"A з числа одинадцяти постачальників, які раніше пройшли процедуру попереднього відбору за стандартами ЄБРР. Переможця обирали за критерієм найнижчої ціни. За результатами проведених тендерів "Нафтогаз" законтрактував газ за ціною від 188 до 211 доларів за тисячу кубометрів", - йдеться у повідомленні.

"Нафтогаз" контрактує газ на європейському ринку на конкурентних умовах також за власні кошти", - повідомляє компанія.

Як повідомлялося, Україна збільшила заявку на імпорт газу з Європи через територію Словаччини в 2,36 разу з 11,424 млн кубометрів на добу до 26,967 млн кубометрів на добу починаючи з 14 січня.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зазначав, що "Нафтогаз" відмовляється купувати газ у "Газпрому" за запропонованою ним ціною 212 доларів за тисячу кубометрів, оскільки ця ціна є невигідною для НАКу і неконкурентною порівняно з цінами на газ на Європейському ринку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: