У грудні "Укрнафта" недоплатила 770 мільйонів гривень податків

Четвер, 14 січня 2016, 12:09

У грудні 2015 року ПАО "Укрнафта" не в повному обсязі виконала свої податкові зобов’язання, недоплативши до бюджету 769 млн гривень.

Про це йдеться у довідці з нарахувань та сплати податків, зборів до державного бюджету ПАТ "Укрнафта", яка є у розпорядженні ЕП.

Згідно з документом, у грудні ПАТ "Укрнафта" було нараховано до сплати 1,038 млрд гривень податків та зборів, з яких компанія сплатила тільки 269,1 млн гривень. Таким чином, у грудні 2015 року "Укрнафта" недоплатила до бюджету 769 млн гривень.

При цьому, загальний податковий борг ПАТ "Укрнафта" перед бюджетом станом на 1 січня 2016 року становив 10,062 млрд гривень.

Реклама:
 натиснути для збільшення

Раніше голова "Укрнафти" Марк Роллінз заявив, що в компанії немає грошей на повернення боргів за попередні періоди, але пообіцяв повністю виконувати податкові зобов’язання.

"У нас достатньо фінансів, щоб задовольнити поточні витрати, в тому числі по виплаті зарплати і поточної податкової заборгованості. Це близько 1 млрд гривень на місяць. Ми будемо продовжувати платити ці зобов'язання", - пообіцяв він.

Як повідомлялося, 30 грудня "Укрнафта" сплатила 1,77 мільярда гривень дивідендів до бюджету.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: