Міненерго і нафтотрейдери домовилися знизити ціни на пальне

Середа, 13 січня 2016, 20:36

Ціни на світлі нафтопродукти мають відреагувати на різке падіння нафти протягом наступних двох тижнів, в основному у залежності від курсу гривні до долара.

Про це домовилися у середу на нараді міністра енергетики Володимира Демчишина та ключових нафтотрейдерів, повідомляється на сторінці Міненерго в Facebook.

Міністр наголосив, що зниження ціни нафти на світових ринках мають відчути споживачі.

"Представники компаній, що постачають бензин та дизельне пальне наголосили, що аналіз ціни можна буде провести лише після завершення січня, який завжди характеризується спадом продажів, та після нових поставок імпортних нафтопродуктів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як наголошується, нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни бензину, в якій податки та акциз займають більше половини вартості, відтак зниження його ціни не може повністю відповідати ціновій тенденції на нафту.

Ціни на світлі нафтопродукти мають відреагувати на різке падіння нафти протягом наступних двох тижнів, в основному у зал...

Опубликовано Міністерство енергетики та вугільної промисловості України 13 января 2016 г.

"Міністр підтримав ініціативу регулярної публікації у відкритих джерелах індикативних цін на пальне та його структуру - для того щоб складові ціни були максимально зрозумілі та прозорі. Для цього буде створена постійно діюча консультаційно-аналітична група за участю Мінекономіки, ДФС, НБУ", - повідомили у Міненерго.

"Міністерство відстежуватиме цінову політику компаній, при потребі до аналізу цін також буде залучатися Антимонопольний комітет України з відповідним інструментарієм. Чергова зустріч планується наприкінці наступного тижня", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: