"Укрнафта" подала до суду проти РФ через захоплення заправок в Криму

Середа, 13 січня 2016, 15:53

ПАТ "Укрнафта" звернулася до міжнародного арбітражного суду в Гаазі з позовом проти Росії через незаконне захоплення АЗС компанії в окупованому Криму.

Про це йдеться у повідомленні "Укрнафти".

Як наголошується, цей арбітражний розгляд ініційовано 15 червня 2015 року з метою отримання компенсації за незаконне захоплення автозаправних станцій компанії на території Кримського півострова, який був окупований і анексований Російською Федерацією в 2014 році.

"Підставою для звернення до суду є двостороння угода про захист інвестицій між Україною і Російською Федерацією 1998 року, відповідно до якої кожна із сторін прийняла на себе зобов'язання не націоналізувати чи експропріювати інвестиції, вкладені інвесторами іншої сторони, без своєчасної виплати справедливої компенсації", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Однак, незважаючи на офіційну вимогу від ПАТ "Укрнафта", Російська Федерація відмовилася виплатити компенсацію за захоплення АЗС й іншого майна підприємства в Криму та місті Севастополі", - повідомляє компанія.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Як відомо, ПАТ "Українська залізниця" також готує позов до Росії щодо відшкодування втрат, завданих у результаті незаконної анексії Криму.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: