ЄБРР в 2015 році інвестував рекордні 9,4 мільярда євро

Середа, 13 січня 2016, 15:17

Європейський банк реконструкції та розвитку в 2015 році збільшив сумарний обсяг інвестицій до рекордного рівня в 9,4 млрд євро.

Про це йдеться у повідомленні банку, передає "Інтерфакс-Україна".

У 2014 році обсяг інвестицій ЄБРР становив 8,9 млрд євро.

Лідером із залучення коштів ЄБРР торік стала Туреччина - обсяг інвестицій банку становив 1,9 млрд євро проти 1,4 млрд євро роком раніше.

Реклама:

Друге місце зайняла Україна, яка отримала від ЄБРР близько 1 млрд євро. На інвестиції в Казахстані довелося 708 млн євро.

Крім того, в 2015 році ЄБРР здійснив свої перші інвестиції в Греції, яка стала країною операцій на тимчасовій основі до 2020 року.

Перша програма фінансування в Греції спрямована на стабілізацію фінансового сектора: ЄБРР придбав акції чотирьох провідних банків країни на загальну суму 250 млн євро.

Росія в останні роки була найбільшим одержувачем коштів ЄБРР. Але після того, як у липні 2014 року ЄБРР призупинив інвестиції в нові проекти на території РФ в рамках плану підвищення політичного та економічного тиску на Росію, прийнятого лідерами країн ЄС, РФ випала зі списку головних одержувачів грошей банку.

У повідомленні також наголошується, що ЄБРР за підсумками 2015 року розраховує отримати чистий прибуток близько 800 млн євро проти збитку близько 600 млн євро роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!