"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацкомісія схвалила купівлю акцій "Української біржі"

Середа, 13 січня 2016, 09:20

Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку дала дозвіл ТОВ "Драгон Капітал", Конебонд Лімітед і Томашу Фіалі щодо покупки істотної участі у професійному учаснику фондового ринку - ПАТ "Українська біржа".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби комісії, пише FinClub.

Крім того, як повідомляється, ці ж особи отримали дозвіл на купівлю СП ТОВ "Драгон Капітал".

Як відомо, "Українська біржа" була позбавлена ліцензії ще 17 листопада, але досі рішення НКЦПФР не вступило в силу.

Реклама:

Нагадаємо, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні у вівторок прийняла рішення анулювати ліцензію ПАТ "Українська біржа" на здійснення діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

Як повідомлялося, наглядова рада групи "Московської біржі" 23 вересня 2015 схвалила пропозицію менеджменту по стратегії виходу з активів в Україні.

МБ 16 листопада підписала угоду про продаж пакета акцій УБ спеціально створеному іноземному підприємству, підконтрольному українській інвестиційній компанії "Універ Капітал" (Київ).

Питання про викуп у московського акціонера частки в українських фондових майданчиках загострився після набрання чинності з 28 червня 2015 закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Згідно з документом, ліцензіати можуть бути позбавлені ліцензій у разі контролю за їх діяльністю з боку резидента країни, що здійснює збройну агресію проти України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!